Cümə axşamı, 2024-04-18, 5:15 PM
Allahın Peyğəmbəri (s): «Zirəklərin ən zirəyi günahlardan çəkinmək, axmaqların ən axmağı isə günah işlər görməkdir»
Əsas səhifə » 2009 » Sentyabr » 12 » Xristianligin heqiqetleri
1:33 PM
Xristianligin heqiqetleri
 
Sekkizinci fesil.
Ruhani atalar ne etmisler?

....O yene deyirdi!

Xristianlar ile elaqesi olan ve daim onlarin mujde veren kitablarini oxuyan cavan,xristianliq haqqinda dedikleri sozlerin bir hissesini bu nesr silsilesinin besinci nomresinde oxudunuz.Indi ise onun sohbetinin ardini teqdim edirik.
O,deyirdi:Bir ilde ruhani atanin alcaq emellerini qeyd etmek zeruridir.Ruhani atalara cox sayda alimlerin taleleri ile oyun oynayiblar.
Bu cinayetler haqqinda tefsilati ile oxumayan sexsler bilsinler:Allahin pak peygenberi Isa Mesihin adi ile ruhani atalar nece cinayetler toredibler.
Beli!hemin muqeddes atalar filosof Ramusu qetle yetiribler.(Medeniyyet tarixi,dircelik dovru>>Seh 376)Hemin ruhani atalar Italiyali Banininin evvel dilini kesibler,sonra bogub ,cesedin yandiriblar.(Hemin kitab seh.661-662)
O,deyirdi:Bu cur beserin ziddinde olan facilererin sebebkarlari,meger ruhani atalardan,Allahin cobanlari ve quzularindan basqa bir sexsler idi?Onlar xalqin cibini soymaq ucun <<Ehv olunma>>Satmaqla mesgul olurdular.PUl muqabilinde bir sexsin butun gunahlarini bagislayib ve cennetin bir gusesini mulkiyyet senedini imzalayib,hemise gunahkar sexse cevirirdiler.
Size bu emellere avam aldatmaqdan ve...basqa bir ad vermek olarmi?
Oz Etiraz sesini ucaldan sexs,derhal edam olunurdu.Hetta bu cirkin qurulusa tefekkur terzi ile muxalif olan kesleri,eqideler tefrisi mehkemesi inkivizasiyada ezab ve isgence verirdiler.Bu etiraflar edenden sonra da siddetle cezalandirilirdilar.Men bilmirem kesisler butun bu islerden sonra,nece qetiyyetle ozlerini elmin havadarlari ve insanperver kimi tanitdirirlar!!!
O,deyirdi:Men <,Iki mezheb>>kitabinda Marsel Kaseni sozlerini oxumusam,O,deyir:
Bu dovrde oz fikrini soylemek ve sehv dusunmek ittihamlari ile papanin emrlerine esasen bes milyon nefer dar agacindan asilmisdir.Olene qeder onlari qaranliq ve rutubetli qiyularda saxlayirdilar.Tekce 148-1499-cu yeni on sekkiz il erzinden teftis mehkemesinin gosterisi ile 10220 neferi diri-diri yandirib,6860 neferi parca-parca dograyiblar ve 97023 nefere oleneden isgence veribler. (<<Iki mezheb >>kitabi seh 15)
Meger bu Isa Mesihin telimlerinin neticeleri idi,yoxsa pul ve meqam elde etmek ucun din libasi geyinib  bu cinayetleri eden,muqeddes atalarin istekleri idi.Indi de  gelib Asiya ve Afrika xalqlari ucun urek yangisi numayis etdirib,timsahin goz yaslarini axidirlar.
O,deyirdi:Kesisler ve ruhani atalar deyirler ki,evlenmek olmaz ve zahiren ozleride nigah eqdi baqlamirlar!
Amma,bu isin duzgun olmamasindan ve pis neticeler vere bileceyinden qafildirler.Bele ki onlardan bezilerinin cinsi sehvet facieleri cox utandiricidir.Bu facielerin bir nece numunesinin italiyali Bekas Dekameron <<Decamron>>ve Jan-Kan Russo <<Etiraflar>> kitabinda serh etmisdir...ve ...hemcinin....
O,deyirdi:Meger Islam gosterdiyi seri ve tebii yollar ile cinsi ehtiraslari qane etmeyin ne eybi var ki,bunlar o yoldan azib bele facielere ducar oldular?

O deyirdi:Gelin bu movzundan otub,yeniden kesislerin duzeltdiyi<<Allahdan>>danisag :Meger mesxere deyilmi ki,kosmik raketler,elm ve bilik zemanesinde ,tehrif olunmus muqeddes kitab deyir:
Allah:Ata,ogul ve muqeddes ruhdan tekbirlenmisdir!
<<Allah ozunu yegane oglunu>>bir insanlarin atasinda meskunlasmasi ucun gondermisdir.Yehya Incili deyir:<<Basladigca kelam var idi:Kelam Allah nezninde idi ve kelam Allah idi...kelam beser olub lutf ve heqiqetle dolu olaraq aramizda sakin oldu:Bizde onun izzetini,Atanin vahid oglunun izzetini gorduk.>>( 1-ci fesil.1-14 cu bendler)
Yene hemin Incil deyir:Bu muqeddes ruhani atalar isi o yere catdiriblar ki,her gun incile yeni nezerler ile baxirlar ve oz meyillerini muvafiq,ya zaman ile  ayaqlasmaq ucun onu islah edirler.Qerb dobletlerinin vasitesi ile<<kilse maliyyeti>unvani altinda xalqdan pul yigirlar ve bu incilleri her dile tercume edib ,cap edirler.Ancaq ne oz islerinin neticesi baresinde fikirlesirler,ne de <<ucluk>>meselesini yeniden nezerde kecirdirler.
O,deyirdi: Bu yaxinlarda metbuatda oxudum ki,yeni elyazma metnleri yapilib ve movcud olan muqeddes kitabin metinlerinden ferqlidirler.
Amma ruhani atalar ona ehemiyyet vermirdiler.
<<Taymz London>>qezetinin Tel-avivdeki muxbirinin verdiyi melumata esasen :Yerusalim seherindeki Ibrani univeristetinin muheqiqqiqleri  Yerusalim seherine ruhani atalari devet etmisler.Meqsed 1500-ci ilde bir Xristian firqesine mensub olan qaralama ile yazilmis metnler esasinda,mesihiyyetin yaranmasi baresinde yeni tedqiqat ve elmi deyerlendirme isini aparmasidir.Bu firqe ozunu hezret mesihin sagirdlerinin varislerine nisbet verir.
Bu elyazma metnle,Beytul-muqeddesde yasayan hezret Mesihi (Allah yox)Peygenber kimi taniyan ve Tovratyin gosterislerine riayet eden ilk mesihilere mensubdur.........
Bu elyazma nusxesinin hazirki ehd-cedid ile ziddiyetleri vardir.<<Taymz >>qezetinin muxbirinin verdiyi xebere esasen :Bu Nusxe bildirir ki,mumkundur <<Yahuda Iskoryot diqqetle bir neferi secib ve hemin sexs mesihin yerine carmixa cekilmisdir.( <<Young Pakistan>> qezetinden)
O,deyirdi: Melum deyil,neye gore mesihiyyetin rehberleri Ibrani univeristetinin teklifini qebul etmeyib,kesf olunmus elyazma nusxesinin movzusunda xristianligin telimlerinin yeniden nezerden kecirmemisler?O,deyirdi:Amma ruhani atalar ve xristianligin rehberliyi ister bu yeni elyazma nusxesinin uzerinde tehqiqat aparmaqa hazir olsunlar,isterse hazil olmasinlar,muheqqiqler ucun bir sey aydin oldu:Mesihin te'limleri onun ardicillari vasitesi ile tehrif olunmusdur.Ve biz hec vaxt movcud olan muqeddes kitabin esilliyinde ve onun telimliyinde emin ola bilmerik. Cunki muqeddes kitablarin coxsayli nusxeleri ve onun te'limlerinde  olan ziddiyetler bizim bu kitablara nisbet olan bir nov etimadimizi ve eminliyimizi aradan aparmisdir.
   Sozunun sonunda o, dedi:
   "Ey boyuk Allah! Her hansi bir meqamda ve libasda olan azmislari hidayet et.Onlara dogru yol goster! Belke onlar nicat tapdilar".
Category: Xristianliq | Baxış: 1368 | Added by: el-kafirel_kufri | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Yalnız qeydiyyatdan keçmiş şəxslər şərh əlavə edə bilər.
[ Qeydiyyat | Giriş ]