Cümə günü, 2024-03-29, 3:56 PM
Allahın Peyğəmbəri (s): «Zirəklərin ən zirəyi günahlardan çəkinmək, axmaqların ən axmağı isə günah işlər görməkdir»
Əsas səhifə » 2009 » Oktyabr » 22 » Xristianlarin heqiqetleri
3:30 PM
Xristianlarin heqiqetleri

On altinci fesil.

Qilinc doktrinasi hansidir?

Tohmet:
  Xristian mujdecilerinin Islama vurduqlari nalayiq tohmetlerden biri budur ki,deyirler: "islam qilinc gucune tereqqi etmisdir", ya deyirler: "islam qilinci ir birinin ardinca Afrika ve Asiya milletlerini muselman etmisdir"
   Biz bu qisa behsde, tarixi hadiseleri sahid getirerek ve xristianlarin muqeddes ayelerini ve muselmanlarin semavi kitabi, Qur'ani-Mecidin etrafinda kamil suretde tehqiqat apararaq movzunun heqiqetini oldugu kimi gostere bilmerik.Lakin umumi sekilde deyirik ki, "Xristian mujdecileri Qur'an ayelerini nezerden kecirmekden bu tohmeti vurmusdular. Ve Islamin hansi zeminde ve ne meqsedle cihad hokmunu e'lan etdiyini derk etmeyibler."
   Eslinde Islamda muharibe, olkeleri feth etmek ve qan tokmek xatirine deyil. Meqsed oz huquqlarini elden vermis ve zulm, fesad, butperestlik ve ictimai mehrumiyyetler atesinde yanan, mezlum ve penahsiz xalqa nicat vermekdir.
    Allah Qur'anda buyurur: " (Ey muselmanlar! ) Size ne olub ki, Allah yolunda: "Ey Rebbimiz, bizi ehalisi zalim olan bu seherden kenara cixart, bize oz terefinden muhafizeci gonder, yardimci yolla! deye duz eden bicare kisiler, qadinlar ve usaqlar ugrunda vurusmursunuz?" (Nisa" suresi, 75-ci aye)
   Hemcinin Islamda muharibe, fitneleri aradan goturmek, ictimai edaleti ve umumi sulhu berqerar etmek ucundur. Allah oz kelaminda nece gozel buyurub:
"(Yer uzerinde) Fitne qalmayib butu din yalniz Allaha mexsus olanedek onlarla vurusun" ("Enfal" suresi, 39-cu aye)
   Buna esasen Qur'ani Kerim muharibeye, yalniz Allah yolunda, mehrum xalqlara nicat vermek ve fitneleri aradan goturmek ucun aralarinda icaze verilir.
   Islam hec kesi zor gucune mecbur etmir,Yehudilerle xristianlar oz  dinlerinde qala bilerler, lakin onlar emin emanligi ve dinc heyat terzini te'min eden sertlere reayet etmelidirler.
   islam muharibelerinde zererli-kimyevi maddelerden istifade etmek, qadinlari ushaqlari ve qocalari oldurmek qadagandir. Hetta agaclarin kesilmesi, binalarin xarab edilmesi Islam ordusunun qerarlarina esasen duzgun is deyil.
   Meger fitneleri aradan goturmek,mehrum xalqlara nicat vermek ve umumi edaleti berqerar etmek ucun aparilan bu muharibelerin eybi var?
   Meger bu heqiqetdirmi ki, deyirik: "Islamda zorla eqideni qebul etdirmek ucun qilincdan istifade olunur?"

 


   Bu suallara cavabin hamisi menfidir. Ve Islama tohmet vuran xristian mujdecileri bilmelidirler ki, Islamin tereqqisi onun asan, sade ve kamil olduguna goredir ve hemin bu sebebe gore tebligat vasiteleri olmadan qabaga gedir.
   Allah-teala islam peygemberini butun alemlere rehmet qerar vermisdir, nece ki, Qur;ani-Kerimde ashkar buyrulur:

 (Ya Muhemmed!) Biz seni alemdekiler ucun yalniz bir rehmet olaraq gondermisik.


("Enbia" suresi,107-ci aye")

 Ve ruhani atalarin iddialarina xilaf olaraq, Islama de'vet, evvelden, qilinc ve zor gucune olmayib, eksine delil, subut, nece ki, buyurur:
   " Ya Muhemmed hikmet, nesihet ve gozel moize ile Rebbinin yoluna de'vet et" ("Nehi" suresi,125-ci aye)
    Eger xristian mujdecileri Tovrati ve muqeddes kitablari mutaile etmis olsydilar, onda Islami yersiz tenqid etmezdiler.

     Ikinci qanun (Musanin besinci kitabi) kitabinda yazir: " Ve Siqon oz xalqi ile birlikde "Yaas"da bize qarsi muharibeye cixdi. Bizim Allahimiz onu bizim ellerimize teslim etdi. Ve biz onu, onun oglanlarini ve butun onun xalqini vurduq. Onun butun sheherlerini aldiq, kisileri, qadinlari ve ushaqlari, hamisini qetle yetirdik, hec kimi sag qoymadiq." (Ikinci qanun seferi (Musanin 5-ci kitabi) 2-ci fesil, 32-34 bendler)
   Meger gunahsiz qadinlari ve ushaqlari oldurmek duzgundur?
   Meger bu muharibe insanperverlik ve edalet ugrunda olmusdur?
   Meger bu muharibe proqramini Islamin muharibe proqrami ile muqayise etmek olar?
Meger bu proqram qilinc doktirinasi deyilmi?
    Shubhesiz ki, qadinlari ve ushaqlari qetlam etmek emniyyet ve insaniyyet esaslari ile uygun gelmir.
   Bu umumi muqayiseden aydin olur ki, Islamin Allah yolunda cihaddan meqsedi, qan tokmek, intiqam almaq ve zor gucu ile eqide yetirmek deyil. Eksine selib muharibelerini teskil edenlerin hedefleri olkeleri feth etmek ve iste'marciliq olub. Islamin meqsedi sulhu berqerar etmek butun dunyanin mehrum xalqlarinin rifah ve asayisini temin etmekdir.
Dunya xalqlari Islama bu sebebe gore  iman getiribler ve getirirler. Cunki, Islam onlarin fitri ehtiyaclarina musbet cavab verir.Eger bele olmasaydi, onda Islam olkelerinde qeyri muselmanlara verilen bu qeder  azadliqlarla beraber ve hal-hazirda Islamda heqiqi me'nada hec bir nov tebligat teshkilati olmadan hemcinin agir zamanlarda mueyyen te'sirler ve hadiseler neticesinde mueyyen zeiflenmesine baxmayaraq Islam eqidesinin dunya muqyasinda tereqqisinin sebebi nedir?
   Bu gun demek olmaz ki, fateh qilinclar Islamin neshri ucun yol acirlar. Eksine bir vaxt Islam dovletlerinin hakimiyyeti olan menteqelerde indi diger dinlere mensub olan dovletler hokmranliq edirler.
   Nece illerdir ki, onlarin guclu tebligat orqanlari muselmanlar arasinda fealiyyet gosterirler.
   Buna baxmayaraq, onlar Islami xalqin heyatindan ayira bilmeyibler.
    Bu din nece de ecazkar quvveye malikdir ki, dunyanin azad fikirli xalqlari  onu bu canfeshanliqla ve sovqle qarsilayirlar.
   Belekile: " islam qilinc gucune tereqqi edibdir" deyenlerin qelblerinde kin kuduret ve hesedden bashqa bir hiss yoxdur. Tarixi heqiqetler ve bizim zemanemizde bas veren hadiseler  bu leyaqetsiz iddialari tekzib edir.
Category: Xristianliq | Baxış: 2575 | Added by: Fussilət | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Yalnız qeydiyyatdan keçmiş şəxslər şərh əlavə edə bilər.
[ Qeydiyyat | Giriş ]