Şənbə günü, 2024-04-20, 4:09 PM
Allahın Peyğəmbəri (s): «Zirəklərin ən zirəyi günahlardan çəkinmək, axmaqların ən axmağı isə günah işlər görməkdir»
Əsas səhifə » 2010 » Iyun » 19 » Kusulu qalmaq
12:45 PM
Kusulu qalmaq
 
Kusulu qalmaq
 
Dinimize gore bir shexs digerinden uc gunden artiq kusulu qala bilmez. Kusmek insanlar arasinda kin-kuduret yaratdigindan, mehebbeti aradan apardigi ucun dinimizde beyenilmeyen emel hesab olunur. Islam Peygemberinden (s.e.s) neql olunan hedisde buyrulur:" Iki muselman bir-birinden kusub uzaqlashsa , uc gun kusulu qalib barishmasa, bizden deyiller. Onlardan her biri tez barishib o birini danishdirsa, Qiyamet gunu daha tez Cennete daxil olar".
Mominler arasinda inciklik, kusululuk olmamalidir. Eger her hansi sebebden inciklik yaranarsa, calishmaq lazimdir ki, bu kusululuk qisamuddetli olasun. Bundan elave Rebbimiz " Mominler qardahsirlar" buyurmaqla diger muselmanlara kusulu olanlari barishdirmagi tovsiyye edib: "Heqiqeten mominler qardahsdirlar. Buna gore de (aralarinda bir mubahise dushse) iki qardashinizin arasinni duzeldin ve Allahdan qorxun ki, belke rehm olunasiniz!"(Hucurat" suresi, aye 10).
Imam Muhemmed Baqir (e) buyurur:" Bizim dostlarimizdan olan iki neferi danishdiran her bir shexse Allah rehm etsin. Ey mominler, bir-birinizle mehriban reftar etmeye calishin".
Muselmanlarin ziyaretine getmek ve onunla el-ele gorushmeyin savabi haqqinda coxlu hedisler var. Dinimiz buna tekid etmekle muselmanlar arasinda mehribanliq, dostluq ve xosh munasibet yaratmaq isteyir.
 
Category: Bezi meslehetler | Baxış: 2772 | Added by: el-kafirel_kufri | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
0  
1 xallilar   (2010-11-01 1:25 AM) [Daxil et]
cox sag olun biggrin

Yalnız qeydiyyatdan keçmiş şəxslər şərh əlavə edə bilər.
[ Qeydiyyat | Giriş ]