Çərşənbə axşamı, 2024-04-16, 10:45 PM
Allahın Peyğəmbəri (s): «Zirəklərin ən zirəyi günahlardan çəkinmək, axmaqların ən axmağı isə günah işlər görməkdir»
Əsas səhifə » 2010 » Mart » 8 » Kim ne deyer bizde olan qeyrete?
10:33 AM
Kim ne deyer bizde olan qeyrete?

Deyersiz deyerler

Kim ne deyer bizde olan qeyrete? 
 


         Allah-Teala ilk shuurlu insani, Ademi (e) yaratdiqdan sonra vehy meleyi Hezret Cebraili onun yanina gonderib uc sheyden birini-agil, din ve heyani secmesini istedi. Hezret Adem (e) agli secir, din ve heya ile aglin olacagi yerde qalmaqla ustunluk verirler. Bes biz onlardan hansi birini secirirk?
          Peygemberimiz (s.e.s) ve mesum Imamlar (e) bize " Ushaqlariniza gozel adlar qoyub, Quran oyredin buyurduqlari halda, ecnebi ad ve adet-enenelere ustunluk verib, Qurani onlara yas ve qebirsanliq kitabi kimiteqdim etdik. "Ozunuzu qeyri muselmana benzetmeyin" buyurduqlari halda, heyat ve meishetinize Islam ve muselmanciliqdan bir nishane qoymadiq. 
     Nishanlanir, amma kebin kesdirmirik, aile qurur, amma mehriyye teyin etmirirk. Toy merasimlerimize sherab merasimi ile bashlayib, ilk badeleri gelinle beyin sherefine qaldiraraq "Allah xoshbext etsin!" deyirik. Meger Allah sherabi haram etmedimi?
         Axi haramla xoshbextlik nece bir araya gele biler? Sukur Allaha, hele ki, "qorka" shuarlari seslenmir.
          Yas merasimlerinde ishtirak edib axiret dunyasini yada salmaq evezine yas meclislerine kimlere xatirse gedir,"qonshudan qalma geri" enenesine sadiq olaraq "ehsan sufrelerini" merhumun omur boyu dadmadigi subtropik meyvelerle doldurduq. Meclislerde "fatihalar" deyilir, amma Allah yada salinmir.
          Hele qebirler... Mermer ve Qranitden hazirlanan heykel bashdashlari... Teki ruhu shad olsun! Kitab ve kitabxanalari pornoqrafik saytlar iznelinen internet shebekesi ve bultuzlarla oturulen musiqi ve daha neler evez etdi. Heqiqi heyatda hec bir sheya nail ola bilmeyen minlerle cavan qiz ve oglan virtual dunyanin esirine cevrilib "chat" dunyasinda yashamaga bashladi. Qizlarimiz butun millerlerin reqslerini onlarin ozlerinden yaxshi ifa etdi, amma ev de "yarpaq dolmasi" bishirib erinin qabagina qoya bilmedi. Her millete irad tutub oz gozumuzde copu gormeyib, bashqalarinin gozunde bir qucaq odun axtardiq.
 
Dogrudan ha, goresen bizden yaxshisi varmi?!
 
 
Category: Bezi meslehetler | Baxış: 2830 | Added by: el-kafirel_kufri | Rating: 3.0/1
Total comments: 7
0  
7 Nurizehra   (2010-03-11 7:46 PM) [Daxil et]
Salam Eleyke! Sukur Allah artiq 5 ildir ki, Allahin buyurdugu yolladayam. Toyla bagli mubarizemi en evvelden baslamisam ve sonu muveffeqiyyetle bitib. Hetta o qeder istediyim neticeni qazana bildim ki, baciminda toyu sirf islam qanunlarina ve Ehli-beyte layiq olacaq. Hallal meclise 7777melek nezer salar! Haram meclise ise 7777melek lenet oxuyar.
Allaha xatir, ixlasla baslanan mubarizenin sonu hemise Allah buyurdugu kimi neticelener.
Valideynin qezebi Allahin qezebine beraberdir. Bu duzdur. Lakin valideyn Allahin buyurdugunun eksini teleb ederse, Valideynin sozunden cixmaq olar. Allaha xas olan esq her seyden ustundur!

0  
6 muselmananar   (2010-03-09 8:37 AM) [Daxil et]
Salam Aleykum!
Meselen men oz toyumda ne qeder calishdim ki ickisiz olsuz evden qoymadilar. Dediler oz ushagina ickisiz eleyersen toyu. Mene ele gelir ki, Inshallah bir muddetden sonra icki tam azalacaq. Cunki bizde ailede iki toy olub qardashimin toyunda ickinin yarisi iki ilden sonra menim toyumda icilmedi. Islam suretle yayilir Azerbaycanda. Inshallah.
Allah Hidayet elesin!
Essalamu Aleykum ve Rehmetullahi ve Berekatuh!

0  
5 el-kafirel_kufri   (2010-03-08 5:33 PM) [Daxil et]
Sabir Agrili yerimizdir. Amma birce onu bilirem. Insan nefsini duz 6 saatin icinde sheytana satir. 6 saatliq nefsi qoruyub saxlamaq esl momin ucun hec nedir.(Tebii ki gunah toyun 6 saatini nezerde tuturam.)

0  
4 Sabir   (2010-03-08 4:17 PM) [Daxil et]
el Kafirel kufri Aleykum salam. Men nece-nece aileler taniyiram ki, toy meselesinde ata, ana, ogul, qiz.. munaqisheleri yashayiblar ve bunun acisini cekirler, nece ovladlar valideynlerden ayri dushub. Bu veziyyetde ovladlardan sebirli olmagi isteyirem, valideynlerle razilashmagin yollarini tapsinlar, mutleq bir yol var. Unutmayin ki, valideyneri atib getmeye nevar ki, bes sen onu bu gunahlara-sheytana nece tehvil verib gede bilersen. Calishin bir toy gunune gore ne imanivizi, ne de valideynlerivizi elden veresiz. Allah size komek olsun.

0  
3 el-kafirel_kufri   (2010-03-08 3:43 PM) [Daxil et]
Birde bele toylarin daimi ishtirakcilarina meslehetim var. Hec olmasa sampani ve yaxud mestedici sheyler elinizde tutub sagliq dedikde Allahin adini tutmayin!!! Cunki Allah pakdir. Sizse mundar!

0  
2 el-kafirel_kufri   (2010-03-08 3:39 PM) [Daxil et]
Sabir salam aleykum. Bizim toylar qetiyyen Allahin istediyi terzde deyil ve bu da bizleri "ucuruma yuvarlayir" dedikde hec de duzgun olmaz. Cunki biz artiq yuvarlanmishiq. Indi capalayiriq. Danishanda da deyirler:" Men toydakilara baci-qardash qisminde baxiram" halbu ki, baci ve qardahs insanin oz evindedir. Toyda olan kesler ise ancaq sene namehremden bashqa bir shey deyil. Exlaq aradan gedib. Allahin emrlerini yerine yetiren mominler yalniz, bu gunah icinde qerq olmush toylardan uzaqdirlar. Cunki onun exlaqi var.

0  
1 Sabir   (2010-03-08 11:10 AM) [Daxil et]
Indiki toylar artiq diskotekalari otub kecib, amma kimi dindirsen diskotekalardan dad edir.Arvad- ushaq, baci- qardash, gelin, bey hami bir-birine qarishir. Bele toylar belani maqnit kimi ozune cekir, bele ise sevdiklerinizi belelardan qoruyun! angry

Yalnız qeydiyyatdan keçmiş şəxslər şərh əlavə edə bilər.
[ Qeydiyyat | Giriş ]