Bazar ertəsi, 2024-04-29, 10:29 AM
Allahın Peyğəmbəri (s): «Zirəklərin ən zirəyi günahlardan çəkinmək, axmaqların ən axmağı isə günah işlər görməkdir»
Əsas səhifə » 2009 » Sentyabr » 6 » Imam Eli (e) sehadeti
6:41 AM
Imam Eli (e) sehadeti
 
 
Imam Eli (e) sehadeti
 

Ramazan ayinin 19-cu gecesi mominlerin Emiri Imam Eli (e)Kufe  mescidinde siyasi dusmenlerinden olan Ebdurrehman ibn Mulcem terefinden subh namazini qilarken qetle yetirilir.Imam Eli (e) iki gun agir yarali qaldiqdan sonra  Ramazan ayinin 21-cu gununde sehid olur.Haqq-edalen tecahuru olan Imam Eli (e) agir veziyyetde olmasina baxmayaraq, dusmeni ile sert davranmamagi emr edir.oglu Imam Hesene (e) vesiyyet ederken deyir: "Ona men yediyin yemeklerden verin, eger sag qalaramsa, onunla nece reftar edeceyimi bilirem, yox, eger ecel imkan vermese, mene vurdugu bir zerbenin muqabilinde tek bir zerbe vurun. Olerse, olsun, olmezse, isiniz olmasin.Kufenin feqir-fiqarasi agalarinin zerbetlendiyini esidib ona sud getirirler.Amma asiq oz mesuquna  qovusmali idi. Imam Eli (e) oz vesiyyetine uygun olaraq gece iken defn olunur.O, oglanlari Imam Hesen (e) ve Imam Huseyne (e) vesiyyet ederek buyurur.:" Mene qusul verib kefenledikden sonra tabuta qoyun,arxa terefden qaldirin, tabutun qabaq terefi  ozu qalxacaq, onun qabaq terefinden melekler goturecekler. Meni Neyneva adli yerde defn edin ve qebrimin harada oladugunu kumseye  soylemeyin" Bele de edirler.Imam Hesen (e) ve Imam Huseyn (e) atalarina qusul verdikden sora dediyi yerde defn edirler. Eve qayitdiqda seher qapisinin agzinda kor kisinin agladigini gorurler. Ondan ne ucun agladigini sorusduqda deyir; "Her gun bir mehriban insan yanima gelib yemek-icmek verer, konlumu alirdi, amma nece gundur gelmir, basina bir sey gelmesinden cox nigaranam".
  Imam Hesen (e) ve Imam Huseyn (e)hemin sexsin onlarin atalari oldugunu  basa dusub deyirler." O bizim atamiz idi, Insanlarin en pisi terefinden qetle yetirildi." Qoca bu sozleri esitcek zar-zar aglamaga baslayir ve onlardan onu Imam Elinin (e) qebri uzerine aparmalarini xahis deir. Qoca Imam Elinin (e) qebri uzerine yetiscek  ozunu onun uzerine atib honkur-honkur aglayir, dost ayriligina doze bilmeyib ele oradaca dunyasini deyisir.

Category: Tarix | Baxış: 3771 | Added by: el-kafirel_kufri | Rating: 1.5/2
Total comments: 4
0  
4 SETRUS   (2012-04-21 1:07 PM) [Daxil et]
SALAM ALEYKUM.HANSISA KITABDA YAZILIB AMMA ADINI BILMIREM YAZILIB KI ALLAH TEALA MUSA PEYGENBERNEN DANISHANDA MES IMAM ELI (E) SESIYNEN DANISHIB..BU SOHBET MENIM COX XOSHUMA GELDI .BILMEK ISTERDIM BU DOGRUDUMU BU HAQQDA MELUMATIVIZ VAR?

0  
3 Ənfal   (2012-03-22 8:24 PM) [Daxil et]
SETRUS Aleykum salam. Bəli, şəkillər onların əsli deyil. Sadəcə bu bir təsvirdir.

0  
2 SETRUS   (2012-03-22 5:01 PM) [Daxil et]
SALAM ALEYKUM.IMAM ELININ SHEKILINI CEKIBLERE ONU KIM CEKIB..VE ONUN SHEKILI DUZGUNDURMU AXI ONU GORMUYUBLER..??SIZ NE DUSHUNURSUZ?

0  
1 Muselman   (2009-09-06 11:43 AM) [Daxil et]
Melumata gore Allah razi olsun

Yalnız qeydiyyatdan keçmiş şəxslər şərh əlavə edə bilər.
[ Qeydiyyat | Giriş ]