Şənbə günü, 2024-04-20, 9:01 AM
Allahın Peyğəmbəri (s): «Zirəklərin ən zirəyi günahlardan çəkinmək, axmaqların ən axmağı isə günah işlər görməkdir»
Əsas səhifə » 2010 » Yanvar » 21 » Dunya malina uymayin.
8:58 AM
Dunya malina uymayin.

Dunya malina uymayin.
 
     Ey Allahin bendeleri!  Bilin ki, olumden qurtulush yoxdur. Onunde dursaniz sizi yaxalar, qacsaniz tez bir zamanda catar size. Eye ise qurtulus yurduna telesin. Qarshinizda qerar tutan qebir evinin sixintisindan qorxun. Qebr evi ya Cehennem cuxurlarindan, ya da Cennet baxcalarindan biridir. Dunyadaki emmellerinizle Cehennem ezabindan qorunun.
       Bilin ki axiret dunyasinda teqva sahibleri ucun yer ve goyler qeder ebedi Cennet vardir. Allah-teala bizi teqva sahiblerinden qerar versin! Bizi ve ya sizi axiret dunyasinin ezabindan qorusun! O gun alem sarsilar, her shey ashkar olar. O gun insanlar oz emellerine, ayri olanlar ise bir-birine qovushar. O gun qovushmaq gunudur. O gun gunesh tutular, insanlar ve heyvanlar eyni yerde toplanar. Sirler uze cixar, pisler helak olar, qelbler yarpaq kimi eser, urpener. Cehenneme mehkum olunanlarla helakedici zerbe ve dehshetgetirici nida olunar.
      Cehennem qorxunc sesle onlarin qarshisina cixar.Alovu sholelener, suyu qaynar, istisi vucudlara ishler. Ebedi Cehennemlik olanlar esla cixa birlmezler. Onlarin peshmanliginin sonu yoxdur. Kimse onlara nicat vermez, zencirleri qirilmaz,Cehennemin yaxinlashdigi xeber veriler.
Cehennem ehli Allahin cemalini gore bilmez. Onlar Allahin dostlarindan ayrilaraq Cenenneme gederler.
     Ey Allah bendeleri!   Bilin ki bendeye qurtulush bexsh eden onun Allaha olan saf imani, semimiyyeti ve xeyrli emellerdir. Bendeni Cehennem ezabindan qurtaracaq en ustun vasite dinin sutunu olan namaz, Allahin ezabina qarshi siper olan Ramazan ayinin orucunu tutmaq, Allah yolunda cihad etmek, insanin tebietinde movcud olan semimiyyet, Allahin ferz etdiyi zekati vermek, yoxsullugu aradan qaldiran ve gunahlari yuyan Hecc ziyaretini yerine yetirmek, omru uzadan, serveti ve semimiyyeti artiran qohum-eqrabani ziyaret, xetalari silen, Allahin qezebine mane olan gizli verilen sedeqe ve fena shekilde zuhur eden olume mane olan qorxudan qoruyan yaxshiliqdir.
           Allhahim! Shenine terifler edirem ki, yaratdigin mexluqatdan, gore bildiklerimizden ne qeder boyuk ve ezemetlisen. Allahim!


Qur'an nurundan shefa isteyin.
Cunki o, qelblerdeki xesteliklere shefa verir.

          Yaratdiqlarinin boyukluyu Senin ezemetin qarshisinda ne qeder kicik ve acizdir. Allahim, melekler aleminde gorduklerimiz ne qeder dehshetlidir. Onlar senin seltenetinin qarshisinda ne qeder ciliz ve zeifdirler.
          Ey Allah bendeleri! Allaha qarshi cixmaqdan cekinin, gorduyunuz ishlere ezimli olun,olume yaxshi ishler gormekle hazirlashin, cunki dunya nemetleri oteridir. Onun felaketlerinden emin olunmaz, o cox aldadicidir. Dunya heyati zeif bir kolge ve yixilmaqda olan bir dayaqdir. O, arzu ve emelleri ile insani yoraraq helak eder.
       Ey Allah bendeleri! Tevazokar insanlar kimi siz de Allaha muxalif olmaqdan cekinin, onlar pisliklerden cekiner, yaxshiliq etmekde bir-birlerini qabaqlayar, tehlukelerden qacaraq qurtularlar. Onlar axiretleri ucun yaxshi ishler gorer, azuqelerini hazirlayaraq gederler.
         Ey Allahin bendeleri! Olkelerle, insanlarla etdiyiniz muamilelerde Allahdan qorxun, harama, haqsizliga yol vermeyin. Cunki siz olkeleriniz ve heyvanlariniz barede sorgu-sual olunacaqsiz. Eziz ve Celil olan Allaha itaet edin, Ona asi olmayin. Bu ishin xeyrli olduguna emin oldugunuz zaman yerine yetirin, sher qebul etdiyiniz emeli yerine yetirmeyin, ondan zuaq olun. Yer uzunde az ve zeif oldugunuz zaman xatirlayin. Allahin intiqamalici varliq ve emel defterlerinizin her sheye delil ve subut oldugu size kifayet eder. Yaxshiliqlara mukafat olaraq Cennet, pisliklere-Cehennem kifayet eder. Ozum ve sizin ucun Allahdan ehf ve bagishlamaq dileyirem.
         Ey Allah bendeleri! Elmine emel etmeyen alim bilmediyini bile-bile haqqa can atmayan cahil kimidir. Menim nezerimce, bilerekden ozunu cehaletin icine qerq eden ve haqqi derk edib ona emel etmeyen alim daha cox zerer ceker.
         Ey Allah bendeleri! Ibret almali olanlardan ibret alin. Her sheyden ibret alin, qorxunc xesteliklerden ibret alin. Oyud-nesiyyetlerden yararlanin. Olume teref gedirsiniz, torpaq sizi qoynuna almaq uzredir. Sheypurun ufurulmesi ile qorxunc sehneler her terefden sizi buruyecek. Qebirdekiler cixarilacaq, hami mehshere toplanacaq. Her sheye qadir olan Allahin qarshisinda sorgu-suala cekileceksiniz.Mehshere gederken her birinizle emellerinize shahidlik veresi birisi geder. O gun Allahin nuru ile yer yarinar, emel defteri ortaya qoyular, Peygemberler ve shahidler Allahin huzuruna getirerler. Kimseye zulm olunmadan aralarinda edaletle hokum olunar. Umumi menafe ucun calishin, haminin olduyunu gorursunuz. Olum sizin arxanizdadir, ele ise yukunuzu yungulleshdirin. Ozunuzu busbutun dunyaya baglamayin ki, axiretinizi qazana bilesinizm Dini yaxshi basha dushun. Onu yaxshi basha dushmek qelbleri nurlandirir.
Qur'anin nurundan shefa isteyin. Cunki o, konullerdeki xesteliklere shefa verir. Quranin haqqina riayet ederek oxuyun. Cunki en gozel xeberler Ondadir. Quran oxundugu zaman dinleyin, danishmayin, belke Allah sizi bagishladi.
         Ey Allahim! Dilediyin senden qacar, gunahkar bildiyin ezabdan qurtula bilmez. Sene qarshi cixanlar ezamet ve seltenetine xelel getirmez. Sene itaet eden mulkunu artirmaz.
 
Category: Bezi meslehetler | Baxış: 1114 | Added by: Fussilət | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Yalnız qeydiyyatdan keçmiş şəxslər şərh əlavə edə bilər.
[ Qeydiyyat | Giriş ]