Cümə günü, 2024-03-29, 9:11 AM
Allahın Peyğəmbəri (s): «Zirəklərin ən zirəyi günahlardan çəkinmək, axmaqların ən axmağı isə günah işlər görməkdir»
Əsas səhifə » 2009 » Dekabr » 30 » Boyuk gunah
8:28 AM
Boyuk gunah
 
Boyuk gunah
 
       " Ey iman getirenler! Ozunuzu oldurmeyin! Heqiqeten, Allah size qarshi merhemetlidir!" ("Nisa" suresi, aye 29)
 
   Butun semavi dinlerde intihar boyuk gunahlardan hesab olunur. Xristianliqda intihar etmish shexsi  qebriristanliqda basdirmaq qadagan olunub. Hele 13-cu esrde Foma Akvinskiy intihari 3 gunahi ozunde cem eden boyuk gunah adlandirmishdir. Onun fikrince, intihar eden shexs ona heyat veren Allaha, cemiyyet qanunlarina ve nehayet, ozunumuhafize instinktine qarshi cixir.
   Xristian dinine esasen, ozune qesd eden shexs tek oz canina qiymir, hem de Isanin qiyametde dileceyini redd etmish olur.
   Bes Islama gore nece?
   Islam dinine gore, insanin cani ona emanetdir ve Qiyamet gunu bu emaneti nece qorumasi baresinde sorgu-sual olunacaqdir.
  Bundan elave intihar eden shexs Allahin merhemetinden naumud olur. Dinimizde ise Allahdan umudsuz olmaq Ona sherik qoshmaqdan sonra ikinci em boyuk gunah sayilir.
   Canina qesd edenler hansisa problemlerden qurtaracaqlarina umud besleyirler. Lakin unutmaq olmaz ki, intihar-cixish yolu deyil, cehennem qapisindan girishdir. Peygemberimiz (s) buyurur: "Kim ozunu bir shey ile oldurse, cehennemde eyni bir shey ile ezab edilecekdir".
  •      Her il Yer kuresinde texminen 1 milyon adam intihar edir. Bu, her 40 saniyede 1 insanin intihar etmesi demekdir. Il erzinde dunyada 19 milyon insan intihara cehd edir.
  •     Son yarim esrde dunyada intihar edenlerin sayi 60% artib.
  •    Statistikaya gore, intihar edenlerin 63%-i kishiler, 37%-i ise qadinlardir.
 
Category: Bezi meslehetler | Baxış: 1443 | Added by: el-kafirel_kufri | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
0  
1 Xedice   (2009-12-30 8:44 AM) [Daxil et]
Gozel statistikadir. Demeli qadinlar kishilere nisbeten daha dozumluduler.Guclu olmaqlarina baxmayaraq daxilen zeifdiler. her halda intihar etmekde lazim deyil. Gozel yaziya gore tesekkur edirik Yazan eller agrimasin smile

Yalnız qeydiyyatdan keçmiş şəxslər şərh əlavə edə bilər.
[ Qeydiyyat | Giriş ]