Cümə günü, 2024-04-26, 6:29 PM
Allahın Peyğəmbəri (s): «Zirəklərin ən zirəyi günahlardan çəkinmək, axmaqların ən axmağı isə günah işlər görməkdir»
Əsas səhifə » 2009 » Avqust » 11 » Xristianligin heqiqeti.
4:11 PM
Xristianligin heqiqeti.



Ikinci fesil.

Kilseye bir mektub.



  Kesisin sesi mehkeme zalinin sukutunu sindirdi. Aram kelimeler ile hakimlerin hokumu qiraet olundu. Kesis qara libasli, libasinin uzun qollari ve eynek suselerinin pariltisi, ona tamasa edeni o qeder cezb edirdi ki, sanki, Isadan sonra Allahin bilavasite ikinci oglu oldugunu dusunurdu. Mehkeme kursusunun qarsisinda edeble dayanmis qoca kisi, hokmu esidende uzunun rengi qacdi. O, derhal  mesihin mucemmesi qarsisinda diz cokub, oz gunahlarinin bagislanmasini istedi. Onun gunahi o qeder boyuk idi ki, cezasi yalniz dar agaci olmali idi. O yerin hereket etdiyini iddia edib, kesisilerin yerin hereketsiz halda olmasi re'yini batil hesab edirdi.
      Subhesiz ki, xeyanetkar mutehimi tanidiniz.
Bu sexs Qaliley idi.( "Medeniyyet tarixi","Dircelis dovrunun baslangici" seh. 637-649)

  Cordano Burnonu,Allahi cisimlesdirmek,"Uc Allahliq" ve bu qebiledeb olan diger eqideleri inkar etdiyine gore,miladi 1600-cu ilin fevaralin 19-da <<Dampo De fiori>> meydaninda diri-diri yandirdilar.(<<Medeniyyet tarixi>>Dircelik dovrunun baslangici.seh.653-661)
  Alovun so"leleri,qeliz tustu ile birge semada yox oldugu ve papanin nokerleri mezhebi mahnilar oxuyurdular!
   Meger kilse rehberlerinin elm ve alimler ile apardigi mubarizede,bu cur dehsetli cinayetleri toretdikleri halda,yeniden dunyanin mutereqqi ve medeniyyet sever nesilin qarisinda bas qaldirir,beseriyyet ucun qemxarliq
ve qaygickesliqden dem vurmaqlari heyasizliq deyilmi?
   Heqiqi elmin qapilari beser uzune acilan zaman ve insan,elmlerinm qaynanan cesmelerinden mesl olub,diger planetlere yol tapan halda bu destenin hele de oz xurafat ve mohvhumatindan el cekmemesi ,gulmeli deyilmi?
Indiyedek dunyanin yuzlerle alim ve muteffekkirleri <<Incilin>> mohvumatlari muqabilinde qiyam ve inqilab etmisler,lakin bu xristian ruhanilerinin
hec eyninede gelmir ve hele de oz qelet nesihetlerini basqa formalada xalqin tefekkurune yeritmeye calisirlar!
Burada oxuculardan xahis olunur,eger xristianligin hal-hazirki eqide esaslari ile tanis olmaq isteyirlerse,asagidaki dor bendi diggetle oxusunlar.
   Cunki her ben tenhaliqda incilleri ve muasir xsirtianligi batil etmek ucun kifayetdir.
Indiye qeder minlerle insan,saysiz mektublar vasitesi ile kilselerden bu dord bende cavab vermeyi teleb edibler,lakin hele de buna kamil bir cavab vermeyibler.Cox teesuf ki,bu qeder aciz olan xrsitan
tebligatcilari xeberdar olmayan melumatsiz cavab qarisinda,delillerden ve mentiqden dem vururlar.
  1.Xristianligin esasi<<uc Allahliq>> eqidesi uzerine qurulub,onlar deyirler:
<<Allah uc terkib hisseden ibaret olan derman kimidir>>
Ata-ogul,muqeddes ruh.Oqul deyende meqsedleri hezret Isadir.Ve Allah uc hisse oldugu halda vahiddir!
Aqilli insan bu behsen ireli gelen problemlerin her hansi biri haqqinda sohbet etmek fikrine dusse,meetel qalacaq ve axir caresiz qalib deyesen: 3=1 ve 1=3
  Neye gore Yehya incili 2 ci fesilde serab duzeltmeyi Isanin mocuzelerinden bilir,lakin Luka Incili 1-ci feslin 15-ci bendinden serab ismeyi Yehyanin serafetlerinden bilir,hemcinin deyir:<<Serabdan imtina etdiyine gore,Allah qarisinsa boyuk oldu>>.
   Niye Mattanin "incili" Mesihi baba ve ecdadlarinin siyahisini tertib ederken 41 neferin adini cekmisdir? (Bu hesabla Mesihin azude samil olur, eger Mesih hesaba alinmasaydi 40 nefer olardilar)
Niye Matta "Incili" onun baba ve ecdadlarini hamisini beyan etmek isteyende "Ehd etiqe" muxalif olaraq " Azariyye" Peygemberin uc ata-babasini qeyd etmemisdir?
Asagidaki cedvele diqqet yetirin:







    Bu cur ixtilaf ve noqsan subhesiz ki, sehv ve unutqanliq uzunden emele gelir. Belelikle hal-hazirki "Incil"lerin Allah terefinden oldugu ehtimal etsek, bu halda sizin Allahiniz aciz ve unutqandir!

    3.Eslinde beseriyyeti hidayet etmek ucun nazil olan semavi kitab niye gore cox sayli olmalidir?
Niye gore sayca onlarla : Incil" resmi suretde taninmisdir?
Islam dininde muxtelif quvvelerin haqsiz siyasetleri neticesinde cemiyyet bir nece firqeye bolunsede, muselmanlarin semavi kitabi tekdir.

  4. Muqeddes kitabin batilliyine delalet eden en muhum sened, onun muasir elm ve tecrube ile muxalif olmasidir. Bele ki, kitabin be'zi nesrlerinde o derecede elm ve biliye zidd eqide ireli surulur ki, hetta bos ve esassiz soz ifadesinden basqa hec bir me'na vermir.
Nehayet kesisler caresiz qalib hemen Qalileye verdikleri cavabi, atom esrinden yasayan xalqa da soyleyirler,ye;ni deyirler: " Biz bilmirik, muqeddes kitablar deyirler ki, yer hereketsizdir ve s..."
Muasir dunya da alkoqolun istifade edilmesi meselesi beseriyyetin en muhum problemlerinden biri hesab edilir.
Butun dunya da alimler alkoqolun tibbi baximindan zererli oldugunu tesdiq edibler. Ictimai elmle mesgul olan alimlerde onun cemiyyete vediyi ziyandan oz kitablarinda mufessel sekilde yaziblar.
Amma cox gulmelidir ki, Incil alkoqolu teblig edenler arasinda birinci yeri tutur ve oz mezhebi bayram merasimlerinde ondan istifade edir.Mette <<Incilinde>> 26-ci fesil 27-30 bendlerinde isanin serab icmeyi gosterilir ve bu emel ile,Isa Kimi Ulul-ezm Peygenberi serabxosr ve ixki duskunu kimi qeleme verir.
Beli sebebsiz deyil ki,yuzlerle haqq arayan alimler,tam izahli sekilde cox sayli senedler ile muqeddes kitablarin tehrif olundugunu subut edibler.

Ehd etiq ve ehD Cedid!

  Xristian Ruhani atalarin seylerinin neticesi gelib o yere catdi ki,Iran ve diger olkelerde Muselman xalqin ve cavan neslin arasinda
temennasiz olaraq muqeddes kitabi yaymaqla mesgul oldular.
Ruhani atalarin ve xristian mujde verenlerin niye gore Iranda ve diger olkelerde bur cur aqzad fealiyyet gostermekleri?
Qebrin hansi iste"marci dovlerlerinin budcesi onlarin ixtiyarlarina verilir?Ve hansi meqamlar onlarin azad fealiyyetini muhafize  edirler?  Ve...Bunlarla bizim isimiz yoxdur.
Bu ayri bir behsledir...
  Burada yalniz muxteser sekilde muqeddes kitab haqqinda danismaq isteyirik!
  Xristianlara nezer yetire,ola biler xristianlar bizim mecburiyyet qarisinda qalib,onlarin ve kitablarinin mahiyyetini ifsa etmemek ucun,muselmanlar arasinda muqeddes kitablarinin beyan edilmesinden cekinsinler.
Muqeddes kitab yeni <<Bibliya>> <<Ehd Etiq>> ve >>Ehd Cedid>>-den ibaretdir.<<Ehd Etiqe >> <<Tovrat>>ve Peygenberlerin sehifeleri daxildir.<<Ehd Cedid>> ise ,kitabin cildinde yazildigi kimi Allahin ve bizim nicat verenimiz Mesih Isanin muqeddes Incili!! 27 hisseden teskil olunub:4 Eded Incili:Mattadan,Markdan LUkadan ve Yehyadan,hemcinin Pavel ve basqalarina mensub  
olan 21 mektub,Peygenberlerin emelleri ve Yehyanin <<kesfleri>>ile bir yerde 27 hisse olur.
Category: Xristianliq | Baxış: 2065 | Added by: el-kafirel_kufri | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Yalnız qeydiyyatdan keçmiş şəxslər şərh əlavə edə bilər.
[ Qeydiyyat | Giriş ]