Çərşənbə günü, 2024-04-17, 2:10 AM
Allahın Peyğəmbəri (s): «Zirəklərin ən zirəyi günahlardan çəkinmək, axmaqların ən axmağı isə günah işlər görməkdir»
Əsas səhifə » 2009 » Avqust » 8 » Xristianligin heqiqeti.
5:15 AM
Xristianligin heqiqeti.



Birinci fesil.

Reyinizi soyleyin, meger bu dogru yoldurmu?


 Eziz oxucu!
 Her gun beserin gozu onunden cahillik ve nadanliq perdesi goturulen ve cehan ozunun insanlarin qarsisinda heyratemiz heqiqetler ile numayis etdiren bir dunyada.
 Elmlerin nuru bizleri vehdete dogu yonelden va Allahin vahidliyi haqqinda bize deliller, faktlar getiren ve diger terefden alem bizlere ozunun vacib ve heyranedici menzerelerini gosteren zaman.
   Zulmetli mustemleke dovrani, beser tarixinde ebedi olaraq mustemlekecilerin biheya sufetlerinin timsalinda iz qoyb, aradan geden vaxtda. Azad insanlar, neinki mustemlekecilerin boyunduruguna bas eymirler, hetta onlarin talanciliq ve qaretcilik niyyetlerini kokunden mehv edirler.
Bele bir zemanede, Tehranin incil (xiristian) kilsesi iste'maciliq niyyetine dusub ve Allaha ucluk qerar vermek (uc Allahliq) eqidesini teblig etmekle, xalqi orta esrlerin zulmetine suruklemek isteyir.
   Meqsedleri, belke bu yol ile Endelus faciesini yeniden heyata kecirmekdir. O zaman bir gecenin icinde Allaha ibadet eden nece min muselmanlarin baslarini kesib, hetta onlarin usaqlarina ve namuslarina bele rehm etmemisler.
   Hal-hazirda "Lutri" xristian kilsesi, bir nece il kecdikden sonra, Muselman Iran cemiyyetine oz heqiqi simasini gosterir:
  Bu kilsenin ara qarisdiranlari indi perdenin arxasinda gizlenib, Islam ve muselmanlari aradan aparmaq meqsedi ile evler yixan planlar tertib edibler. Bir hefteden sonra Tehrana bir nece cagirilmamis qonaqlar  varid olacaqlar ve seherin en gorkemli yerlerinde onlara mesken verilecek ki, belke oz dostlarina layiqince komek gostermeye muveffet olsunlar. Gulmeli budur ki, onlar ixtiyarlarina verilmis bu munasib mekanlarin ve tertib olunmus vasitelerin Isa (e) vicudunun bereketinden olduguna inanirlar!
   Hal-hazirda "Muqeddes atalarin" sozu budur ki, birinci derecede Iran ve umumiyyetle Asiya ve Afrika olkeleri xristiyanligi qebul edecekler! Ve gher gece qizil yuxular gorurler ki, Islam bu memleketlerinden oz esyalarini yigisdirib, kocur ve fesad toreden "
"ucluk"eqidesi onun yerinde berqerar olub ve cox kecmez ki, Iranin, Asiya ve Afrika olkelerinin Allaha perestis eden xalqlari Allahin oglunu, anasini, xalasini, dayisini ve bibisini qebul edecekler!
Dogrudan da siz Allahi coxlu ferz etmisiniz!
Bele ki, 20 esr kecdikden sonra, helede xristyanliq, xurafat ve sirk eqidesi olan ve eyni halda Isa (e) dininin yox, Tabel meshebinin esasi hesab edilen ucluk meselesini izah ede bilmeyib!


Ucluk eqidesinin terefdarlari.


Be'zen bu eqidenin isbati ucun ucbucaga cekib deyirler:
Bir eded uc terefli ucbucaq eyni halda vahid oldugu kimi uclukde hem eyni vehdeti teskil edir.Bu cur izaha usaqlarda guler:Bele ki,ucbucaq bir nece terefden terkib olunub ve ucbucagin her bir terefi diger iki terefin shexsiyyetinden xebersizdiler.Eger her bir terefmdiger tereflerin eyni ozu olarsa,o halda artiq ucbucaq qalmayacaq ve nehayet ucbucaq ferziyyesi sehv hesab edilmelidir.

 Buna esasen ucbucaq bir nece terefden terkib olunmus bir heyetdir ki,onlarin hamisini ucbucaq adlandiriblar.Hec bir agil sahibi onu heqiqi vahid kimi qebul etmez.

 Eslinde her bir nov terkibden uca ve pak olan Allahi ucbucaq(bir nece terefden terkiblesdirilmis sekil)ile eynilesdirmek ozu bir sehvdir.Bele ki, terkibinde mumkunat alemine ve yaradilmis varliqlara xas olan cehetdir ve bunu hec cur Allahin pak zahina tesevvur etmek mumkun deyil.
Cunki, eks tedqirde Allah ozu yaradilmis varliq olacaq ve onu cem edib,Qur'an ve diger bir quvveye mohtac olacaq.
  Be'zen de bele deyirler: Su muxtelif suretler (maye,buz ve buxar) aldigi halda, Allahin ata, ogul ve muqeddes ruh suretlerini almasina ne mane var? Lakin bunlar qafildirler ki, su ayri-ayri serait ve movqelerin tesiri neticesinde muxtelif hallarda dusen cuzvlerden terkib olunmusdur. Ve bu musal hec cur besit
(yeni Allahinmuqeddes pak zatina yaradilmis maddeye xas olan terkib ve hududu aid etmek olmaz) olan Allahla uygun deyil.Bundan elave bu cur benzetme ve tesbihden bele netice cizir ki, Allahin muqeddes varliginda deyisikler ve muxtelif hallar bas veriri!
   Ucluk eqidesi o derecede esassizdir ki, her zaman bu movzu etrafinda xristian sexs ile sohbet ederek, yalniz bir cavab esitmek olar:"Bu eqidi kilsenin remzidir! Ve Bizlerdende boyuk sexsiyyetler onu derk ede bilmeyibler." Heqiqeten cox teecubludur,her seyden aydin olmali ve hami ucun derk olunmasi olan meselenin taleyi gelib o yere catib ki,onu basa dusmek ucun gerek riyaziyyat elmine
ve hendese fiqurlarina muraciqt olunsun ve bundan sonrada bir netice hasil olmayanda felsefi sozler ile cavabdan yayinaraq, movzuya son qoyulsun.
   Bu nece Allahdir ki, gerek ona gozleri ve qulaqlari tutub ibadet edesen?
   Bu nece dindir ki, en ibtidai ve zeruri meselelerini beyan etmekle acizdir? Ve indiyeden aydinlasdirma bilmeyib ki,uc Allahi birinde nece birlesdirsin ki, hem ucluyu qoruyub saxlasin, hem de vehdetini elden vermesin. Gorwesen incilde beyan olunmasi behanesi ile bu nov xurafata ve cahiliyyete iman getirmek duzgundurmu?
   Ya da bu movzularin sirrini, Incilleri batil eden diri sahid kimi bilmeliyik. Cunki, vehy kitabinda hec vaxt bu cur sozler ola bilmez.
   Heqiqetde xristianliq bele cavabla oz gizli simasini bizlere gosterdi ki, bu dinin esasi cehalet ve anlasilmamazliq uzerinde qurulub.
   Bedbextcilikde budur ki, onlar bu cur esassiz dusunce ve din sahibleri olduqlari halda muselmanlara teklif edirler ki, elm ve bilik tesdiq eden heqiqetinizden vaz kecin ve gozlerinizi baglayib kor-korane bizim ardimizca gelin. Onlar torpaqdan cixan her bir at "Vehdetu ve serike leh" yeni "Allah tekdir, onun seriki yoxdur" deyir,
eqidesine malik olan muselmana deyirler ki, Allaha serikler qerar ver, Allahi cuzuvlere bol ve Allahin oglunu oz qelbinde yerlesdir!
   Bu cur nalayiq sozlerin mujdesini muxtelif yollar ile bize catdirirlar: Be'zen nesriyye ve meqaleler, be'zen basdan ayaga xurafat ve movhumat olan kitablar ve nehayet her hefte Iran ve Afrika tamasacilari qarsisinda terbiyevi ve exlaqi movzuda proqramlar ile cixis eden muselmanlarin mujdeleri!
Aferin olsun sizlere, beser aleminin xeyirxahlarina!
   Oz qalin, qara defterxana qovlugunuzu Afrika sehifeleri ile doldurmaq meqsedi ile, onun savadsiz xalqi ucun timsahin goz yaslarini axidirsiniz ve bexbext iste'hmarcilar planlari xatirine mehzeb qiyafesi almisiniz.
   Biz bilirik bu sovqat ve hediyyeler bizim olkeye "milletperver ve azadsever" qerb dovletleri terefinden gelib catir. Cunki basdan ayaga gunaha batmis bizim bu veten ve gunahkar xalqimiz, yalnis onlarin Allahi- mesih terefinden nazil olan lutf ve merhemetin intizarindadir!
Lakin artiq besdir. Bu qeder ozune gel. ey muselman qardas!
Bele tesevvur etme ki, Avropanin bu gozecarpan tereqqisi ucluk dininin sahesinde meydana gelmisdir. Belke onun xalqi bu usaq sayagi eqidenin ardinca getdiyi zamandan sonra, daim cahiliyyet zulmetinde qalibdir. Amma kilselerin horulmus torpaqlarini oz etrafinda uzaqlasdirdiqdan ve Islam elmlerinin nurlarindan yardim aldiqdan sonra beseriyyet menfeeti ucun mueyyen naliyyetlere yetismisler.
Bu, tarix bizlere gosterdiyi bir heqiqetdir.
  Her halda bu movzunun behsi uzundur. Ve biz Inseallah qarsida gelen fesillerde saysiz perdeleri cekib bir cox heqiqetleri askar edeceyik.
    Biz uca ses ile, Incil kilselerin rehberlerinden teleb edirik:
Eger onlar dogru danisanlardirsa, onda ozlerini elmi munazire ve behse hazirlasinlar ve haqqini askar olunmasi ucun aram bu muhitde yer tutsunlar.


Category: Xristianliq | Baxış: 1737 | Added by: el-kafirel_kufri | Rating: 3.0/1
Total comments: 0
Yalnız qeydiyyatdan keçmiş şəxslər şərh əlavə edə bilər.
[ Qeydiyyat | Giriş ]