Cümə axşamı, 2024-04-25, 12:34 PM
Allahın Peyğəmbəri (s): «Zirəklərin ən zirəyi günahlardan çəkinmək, axmaqların ən axmağı isə günah işlər görməkdir»
Əsas səhifə » 2009 » Iyul » 24 » Secde ayeleri
8:16 AM
Secde ayeleri
 Secde ayeleri

1. Rebbinin yaninda olanlar (Allaha yaxin olan melekler) Ona ibadet etmeyi özlerine ar bilmezler. Onu pak, müqeddes tutub se'nine te'rifler deyer ve ancaq Ona secdeye qapanarlar! (el-E'raf, 206)
2. Göylerde ve yerde kim varsa, (özleri de), kölgeleri de seher-axsam ister-istemez Allaha secde eder! (Yer üzündeki mö'minler sidqi-ürekden istemeyerek, lakin dünyada müeyyen bir menfeet elde etmek xatirine ve ya kiminse, neyinse qorxusundan Allaha secde ederler!) (er-Re'd , 15)
3. Göylerde ve yerde olan (bütün) canlilar, hetta melekler bele heç bir tekebbür göstermeden Allaha secde ederler! (en-Nehl, 49)
4. (Ya Muhemmed, müsriklere) de: "Ister (Qur'ana) inanin, isterse de inanmayin. Sübhe yoxdur ki, ondan evvel elm verilmis kimseler (özlerine Tövrat ve Incil verilmis kitab ehli) yanlarinda (Qur'an) oxundugu zaman üzü üste secdeye qapanar, (el-Isra, 107)
5. Bunlar Ademi ve Nuhla gemiye mindirdiyimiz adamlarin neslinden, Ibrahimin, Israilin (Ye'qubun) neslinden seçib haqq yola yöneltdiyimiz ve Allahin ne'met bexs etdiyi peygemberlerdendir. Onlar Rehmanin (Allahin) ayeleri özlerine oxundugu zaman aglayaraq secdeye qapanirdilar. [Idris Ademin, Nuh Idrisin, Ibrahim Nuhun (ve ya Nuhun gemisinde olanlardan birinin), Ismail, Ishaq, Ye'qub Ibrahimin neslinden, Musa, Harun, Zekeriyya ve Isa ise Ye'qubun neslinden olan peygemberlerdendir]. (Meryem, 58)
6. Insanlarin içinde (Ebu Cehl kimi) elesi de vardir ki, heç bir sey bilmeden, haqq yolu gösteren heç bir rehberi (yaxud tutarli delili) ve nurani (semadan endirilib hökmünü açiq bildiren) kitabi olmadan Allah baresinde mübahise eder. (el-Hecc, 8)
7. Onlara (müsriklere): "Rehmana (rehmli olan Allaha) secde edin!” –deyildiyi zaman, onlar: "Rehman nedir? Bize emr etdiyin seye secdemi edeceyik?” –deye cavab vererler. Bu (secde emri) onlarin (imana olan) nifretini daha da artirar. (el-Furqan, 60)
8. Göylerde ve yerde pünhan olani (yagisi, bitkileri) askara çixardan, onlarin gizlinde ve askarda etdikleri her seyi bilen Allaha secde etmesinler deye (Seytan bele etmisdir). (en-Neml, 25)
9. Bizim ayelerimize ancaq ayelerimizle öyüd-nesihet olunduqlari zaman secdeye qapananlar ve tekebbür göstermeyerek Rebbini hemd-sena ile teqdis edenler iman getirerler.(es-Secde, 15)
10. (Bu sözleri esiden Davud o biri iddiaçi agzini açmaga macal tapmamis) dedi: "O senin birce qoyununu öz qoyunlarina qatmaq istemekle, sübhesiz ki, sene zülm etmisdir. Dogrudan da, seriklerin çoxu bir-birine haqsizliq eder. Yalniz iman getirib yaxsi isler görenlerden savayi! Onlar da (teesüf ki) çox azdirlar!” (Iddiaçilar bir-birine baxib güldükden, yaxud çixib getdikden sonra) Davud (bu isden sübheye düserek) Bizim onu imtahana çekdiyimizi güman etdi. O derhal Rebbinden öz bagislanmasini diledi ve dizi üste düsüb secdeye qapanaraq tövbe etdi. (Sad, 24)
11. Gece ve gündüz, günes ve ay Onun (vehdaniyyetine, qüdret ve ezemetine delalet eden) elametlerindendir. Günese ve aya secde etmeyin, onlari yaradan Allaha secde edin! Eger Ona ibadet edirsinizse (heç bir serik qosmadan ibadet edin)! (Fussilet, 37)
12. (Ey insanlar!) Gelin Allaha secde edin, (Allaha) ibadet edin! (Ondan basqasina itaet etmeyin!) (en-Necm, 62)
13. Özlerine Qur'an oxunduqda secde etmirler? (el-Insiqaq, 21)
14 . Yox, yox! Sen (ey Peygember!) ona uyma! Sen ancaq (Rebbine) secde et ve (Ona) yaxinlas! (el-Eleq, 19)
Category: Diger me'lumatlar | Baxış: 2134 | Added by: el-kafirel_kufri | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Yalnız qeydiyyatdan keçmiş şəxslər şərh əlavə edə bilər.
[ Qeydiyyat | Giriş ]