Cümə günü, 2024-03-29, 6:44 PM
Allahın Peyğəmbəri (s): «Zirəklərin ən zirəyi günahlardan çəkinmək, axmaqların ən axmağı isə günah işlər görməkdir»
Əsas səhifə » 2009 » Iyul » 3 » Ovladina hormet et
4:21 AM
Ovladina hormet et
 
 
Ovladina hormet et

Eziz valideyn! Hech vaxt dushunme ki, ushaq hech neyi basha dushmur ve sizin onunla olan reftarinizi tez yaddan chixarir. Unutmaq lazim deyil ki, onlarin zehni temiz vereq kimidir, yazilanlar orada bezen ebediyyen hekk olunur.
Ovladin bir az boyudukde ve onda hadiseleri tehlil etme qabiliyyeti chicheklendikde onunla edilen reftarlar haqqinda hokmen fikirleshecek...
Hormet gozlemek hissi umumiyyetle, besher ovladina xas olan ruhi bir xisletdir. Allah insani bele yaradib. Ushaqlar da bundan mustesna deyildirler. Ozune qarshi hormet gormeyen ushaq chox narahat shekilde boyuyur.
Oz ovladinin xoshbext geleceyini gormek isteyen valideyin onunla reftarda chox diqqetli olmalidir. O, daim, hetta ushaq nalayiq emele murtekib olanda bele, onunla ehtiramla davranmali, tenbehde hedd gozlemelidir. Muqeddes Islam dinimiz ovlada shexsiyyet verilmesine yuksek qiymet vermishdir, bu barede muselmanlara oz lazimi tovsiyelerini chatdirmishdir.
Mesum din rehberlerimizin yashayishlarina diqqet etsek, goreceyik ki, onlarin oz ovladlariyla reftarlari tamamile muqeddes Islam dininin gosterishlerine esaslanir. Peyghemberimiz (s) harada ushaq gorseydi, ona salam verer, bu ishi bashqalarina da tovsiye ederdi.
Bir hedisde oxuyuruq ki, eziz Peyghemberimiz (s) bir gun camaatla zohr namazini qilarken, namazin son iki ruketini tez qilib, namazi qurtardi. Namazdan sonra bunun sebebini sorushduqda buyurdu:
"Meger ushaghin aghladighini eshitmedinizmi?"
Bu ve buna benzer onlarla hedis mesumlarimizin (e) korpe ushaqlara ehtiram ve merhemetinin aydin numunesidir.
Ushaghin ailede rahatliq ve mehebbete chox ciddi ehtiyaci vardir. Ailede ovlada mehebbet ve ehtiram onlarin shexsiyyetlerinin saghlam inkishafinda mustesna rol oynayir.

Category: Exlaq | Baxış: 1159 | Added by: el-kafirel_kufri | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Yalnız qeydiyyatdan keçmiş şəxslər şərh əlavə edə bilər.
[ Qeydiyyat | Giriş ]