Cümə axşamı, 2024-03-28, 3:02 PM
Allahın Peyğəmbəri (s): «Zirəklərin ən zirəyi günahlardan çəkinmək, axmaqların ən axmağı isə günah işlər görməkdir»
Əsas səhifə » 2009 » Iyun » 28 » Ulduz fali
10:36 AM
Ulduz fali
Ulduz fali
    Insan taleyini "ulduz fali", yaxud muneccimlikde- sema cisimlerinin hereketinin mueyyenlesdirilmesi ile baglamaq, hereketlerimizi, davranislarimizi, heyatimizi ulduzlarin, planetlerin hereketleri ile sertlendirmek, Islama gore, tamamile esassizdir!
   Nucum ve muneccimlik bir me'nada elm olaraq sema cisimlerinin hereketini oyrenir. "Astrologiya" adlanan bir elm sahesinde sema cisimlerinin hereketinin diget TEBIET HADISELERIne (insan taleyine yox!) tesiri temamile elmdir. Amma sema cisimlerinin hereketinin INSAN TALEYIne te'siri me'nasinda olan muneccimlik ve KAHINLIK  sayilir ve dinimiz terefinden redd edilir!Bele ki,  ulduzlarin hereketinin bizim heyati islerimize, addigimiz addimlara, umumilikde taleyimize te'sir gosterdiyine inanmaq, eslinde, bizim oz irade azadligimizi, heyatimizda secim imkanlarimizi inkar etmekdir.
  Hercend insan bu dunyaya sinanmaq ucun gelir ve sinaginda baslica serti insanin irade azadligina, secim azadligina malik olmasidir.
   Her birimiz bu ve ya basqa addimi atmaqda azad iradeye sahibik.Eks halda, sinaginda,  cennet-cehenneminde hec bir me'nasi olmazdi.  Allah mehz azad secimimizle  gorduyumuz  yaxsi isimize gore mukafat, pis isimize gore ise ceza ve'd edir..
   Irademiz cercivesinde olan islerde ise ULDUZ FALIna, ULDUZLARIN TE'SIRIne, hokmune,MUNECCIMLERIN VE'DIne zerre qeder de yer yoxdur! Onlar adeten oz sexsi gelirlerini  te'min etmek ucun insanlari aldadirlar. Uydurma ve'dleri ile bu cefengiyata  insanlarin heyati qarsisinda  yersiz mane'eler yaradirlar."Sabah evden bayira cixma", "Bu il sene dusmeyecek"ve bu kimi aldatmalarla boyuk sayda insanlari azdirib, pessimizme,  ruh duskunluyune salirlar.
   Sema cisimlerini astranomiya elmi mustevisinde oyrenenler-elm adamlaridir.  Lakin sema cisimlerinin hereketi ile " tale yazanlar", insanlarin islerini, geleceyini mueyyen edenler insanlari aldadirlar. Bu, boyuk gunahlardandir.
  Allaha siginin! Ozunuze guvenin. Allah buyurdugu kimi:" Her kes oz emelinin girovudur! (Tur"suresi,aye 21)
 
Category: Bezi meslehetler | Baxış: 2591 | Added by: el-kafirel_kufri | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
0  
1 ESMER777   (2009-08-23 7:24 AM) [Daxil et]
[color=red]ALLAH RAZI OLSUN YUKLEDIM

Yalnız qeydiyyatdan keçmiş şəxslər şərh əlavə edə bilər.
[ Qeydiyyat | Giriş ]