Cümə axşamı, 2024-04-25, 2:47 AM
Allahın Peyğəmbəri (s): «Zirəklərin ən zirəyi günahlardan çəkinmək, axmaqların ən axmağı isə günah işlər görməkdir»
Əsas səhifə » 2009 » Iyun » 26 » Istimnanin ruhi ve fiziki ziyanlari.
7:01 PM
Istimnanin ruhi ve fiziki ziyanlari.
 
Istimnanin ruhi ve fiziki ziyanlari.


Bu bele ona mubtela olanlarin  sehvet vuvvesinin zeifliyine mubtela olaraq, onlari qorxaq ve halsiz edir,  hemcinin duzluk ve sucaeti onlarin elinden alinir. Hetta cenglik dovrunde bu cirkin emele mubtela olmus sexs ruhi  ve fiziki baximdan ele zeifleyib ki,  narkotik maadelere qursanmis adamlar  onlardan guclu ve halli olurlar.Qeyri tebii cinsi emel sayilan "istimna"  insanin bes hissiyat uzuvlerine (ye'ni gormek, esitmek, dadmaq, iylemek ve hiss etmek quvveleri)  ve xususi ile ilk  novbede insanin  gozu ve qulagina ozunun pis te'sirini qoyur.
Bele ki, insanin gorme ve esitme qabliyyetini zeiflederek mueyyen bir hedde qeder isden salir.Adeten bu bedbextciliye giriftar olan fiziki cehetden zeif insanlar oz qarsilarinda olan birce milcekden siddetle eseblesir ve gozlerini yumduqda bele  onun eziyyetinden amanda qalmirlar. Bu is her defe bir nece deqiqe davam etdiyi halda gozleri qaralaraq, baslari gicellenir ve yere yixilirlar. Hemcinin ardicil sekilde oz qulaqlarindan  qeyri adi ve  cox narahat edici sesler esidirler.Bundan elave fiziki ve ruhi quvveler  aradan getdiyi ucun anlarda qan azligi, rengsizlik,  yaddassizliq, ariqliq, heddinden artiq zeiflik ve sustluk,  istahsizliq, exlaqsizliq, sebiyyet, bas gicellenmesi  ve bu kimi islerle xestelikler istimna adlanan  cirkin emele adet etmis  sexsin goreceyi bedbextliklerdir.

  Elbette fiziki baximdan guclu olanlar bu bedbextciliklere  bir az gec giriftar olacaq ve bunlarin heyata kecmesi qeyri adi bir isdir. Ister istemez bu cirkin emeli encam veren sexs, bu xestelikler  ve belalara  mubtela olmalidir.
   Istimna xesteliyine dusmus sexslerin  bexbextciliklerinden biri de onlarin irade quvvelerinin temamile  aradan getmesinden ibaretdir.Ele buna gore de oz cirkin islerinin  pis neticelerinden xeberdar olduqda, onu terk etmek ucun hec bir iradeleri olmur. Ele buna gore de istimnanin ruhi ziyanlara  malik olmasi sozu hec de delilsiz deyildir.

    Istimna emeli insanin cisminin korlamaqdan elave onun cinsi qevvelerine de  en pis te'sirlerini de qoyur.  Meselen, daxili  teressuh damarlarini isden salir , onlardan biri de spermani hazirlayandir ki, belelikle de onu  ve erebler demisken heyat suyu  hazirlamaqdan aciz qalib insani hemiselik olaraq  cinsi behreden mehrum edir.

   

  Istimna eden sexs bu cur kisilikden dusmesi de,  bir sira basqa catmamazliqlar  ve noqsanlar ile uzlesecekler ki,  spermanin ixtiyarsiz olaraq axmasi  ve s. o cumledendir. Hetta be'zi vaxtlar,  istisma emeline adet etmis  cavanin az bir muddetden sonra, sidik evezine qanin xaric olmasida musahide olunmusdur.
 
  Qeyd etmek lazimdir ki,  bu cirkin emeli encam veren sexsleri genclik dovrunde  bele olum qorxusu hedeleyir. Cunki bele sexsler hec bir cinsi  behere almadan birden-bire  onlardan sperma xaric olur  ve belelikle de yol gederken  qefilden yere yixilib, ozunden gedirler.
   Tehranin delixanasina  bas vurduqda orada yatan  her on neferden doqquzunun  istimna ile mesgul oldugu aydinlasir.  Ye'ni bu helakedici  emele giriftar olduqdan sonra  deli olmus ve delxananin bir gusesine dusmusler. Cunki bu cirkin ve xosagelmez  emelinin insan beyninde coxlu te'sir qoyur. Bir insanin  beyin quvveleri zeifledikde  ise delilikle neticelenecekdir.
  Verem  xestelikleri sanatoriyasinda yatmis  her on neferden  dordu  bu cirkin emeli encam verdikleri ucun verem xesteliyine mubtela olmuslar. Bunlar iddia deyil, eksine alimler ve mutexesisler  on iller tecrube uzunden  etdiyi heqiqetdir.( Natavanhaye cinsi, seh-48-52)
   Bu gunun dunyasi deyir: " Yaxsi qidalan, hec bir isde ifratciliq etme  ve xestelenmeyesen deye mohkem ol."
    Istimna mubtela olan ise yaxsi yemek ucun istehasi olmadigi, hemcinin  cunsi isler de qeyri-tebii yollardan istifade etdiyi ucun zeif olur  ve buna gore de her nov xesteliye tutulmaq ucun hazirdir.  Cox vaxtlar bu cirkin emele giriftar olanlarin bu pis isde ifratciliq etdikleri ucun " Sadisim"-e  benzeyen bir nov istimna  deliliyine dusmesi  musahide olunmusdur.  Bele sexsler heyvani gordukde bele  istimna fikrine dusurler.Hetta sehvetbaz sexslerin bes ve alti ay  erzinde oz cinsi quvvesinden  bu terzde istifade ede bilmediyinden,  bu cur sexslerinde cinsi quvveleri  aradan gedir ve yaxud  cox pis veziyyetde olume penah aparirlar. Bedeni guclu olan  ve ya bu cirkin emele teze  baslayan be'zi sexslerin, indiyedek xestelenmeden onun pis neticelerini gormeyib. Bu barede  yazdigimiz ziyanlari sisirtme saymasi  ve beledirse " ne ucun bu xesteliklere dusmemisik?"  sozunu dedikde  onlarin cavabinda qeyd etmek lazimdir ki;
  Bu gun bu cirkin emelin ziyanlarini gormemeyiniz,  bedeninizin guclu olmasi  ve ya bu ise teze  basladiginizdan ireli gelir. Lakin gec-tez bu xestelikler  sizinde soraginiza gelecekdir.
  
   Diger terefden biz hec de bu hefte erzinde  bu nalayiq isi encam versin  butun ziyan ve xesteliklere mubtela  olmasini iddia etmemisik.  Cunki insanlarin daxili veziyyetleri  bir-birinden ferqlidir. Meselen, bu cirkin emele mubtela olan  be'zi sexslerin ilk novbede  eseblerinin korlanmasi, esitme ve ya gorme qabliyyetinin zeiflemesi,  ve ya basin gicellenmesi  kimi xesteliklerinden birine  giriftar olmasi mumkundur. Amma get-gede  basqa xesteliklere de giriftar olacaqdir. Ele buna esasen "istimna"  hem Seriet hem urf hem de butun nezerlerde haram ve xosagelmez bir is sayilir...
 

 

 

 

 

Category: Exlaq | Baxış: 3445 | Added by: el-kafirel_kufri | Rating: 2.0/1
Total comments: 0
Yalnız qeydiyyatdan keçmiş şəxslər şərh əlavə edə bilər.
[ Qeydiyyat | Giriş ]