Çərşənbə günü, 2024-04-24, 1:34 PM
Allahın Peyğəmbəri (s): «Zirəklərin ən zirəyi günahlardan çəkinmək, axmaqların ən axmağı isə günah işlər görməkdir»
Əsas səhifə » 2009 » Iyun » 8 » Olumden sonra ne olacaqdir.
5:42 AM
Olumden sonra ne olacaqdir.
Olumden sonra ne olacaqdir.
  Olmek, qebre defn olunmaq ve sair isler barede, dunyadan kocenler ve bizden qabaq vefat etmis sexslerin serguzestleri barede dusunmek kifayetdir.
Butun isler burada sona bitseydi, hec bir qem-qusse ucun yer qalmazdi. Lakin olumden sonra Qur'an ve revayetlere esasen her bir insan, edalet mehkemesine aparilib kicik, boyuk ve butun islerine gore cavab vermeli olacaqdir.(Bu barede etrafli melumat almaq ucun muellifin "Mead"kitabina muraciet ede bilersiniz).
Dunyada bir cox(zahirde) basiucalar, orada zelil olacaq.( Our'ani Kerimde buyrulur: Qiyamet gunu (insanlari)alcaldan ve ucaldandir.(Vaqie suresi,3-cu aye))
Bir cox boyukler ise orada qarisqadan da kicik olacaqdir.Bir cox gozel sifetler orada pis hallara,hetta it ve donuz sifetlerinden de pis sifetlere dusecekler.Hec kes oz aqibetinin nece qurtaracagini bilmir, ozunu bedbextler ve ya xosbextlerden , basiucalar  ve ya zelillerden, hemcinin uzu ag ve ya uzu qaralardan oldugunu anlamir.Qeyd olunmus insan haletleri  kimliyi ve meqamindan asili olmayaraq butun insanlara aiddir.Her hansi agilli sexs,
hazirki ve gelecek haqqinda xeberler haqqinda dusunerse, xudbinlik, boyukluk ve tekebburun insana yarasmamasina yeqin edecekdir. Dogrudan butun varligini zeiflik  ve bacariqsiz buruyen insan  nece de boyukluk ve menem-menemlik iddiasini edir?
Goresen bundan da aydin yalan ola bilermi?
 
Category: Bezi meslehetler | Baxış: 1556 | Added by: el-kafirel_kufri | Rating: 5.0/2
Total comments: 0
Yalnız qeydiyyatdan keçmiş şəxslər şərh əlavə edə bilər.
[ Qeydiyyat | Giriş ]