Şənbə günü, 2024-04-20, 12:12 PM
Allahın Peyğəmbəri (s): «Zirəklərin ən zirəyi günahlardan çəkinmək, axmaqların ən axmağı isə günah işlər görməkdir»
Əsas səhifə » 2009 » May » 5 » Gunah etmekden sevinmek
3:38 PM
Gunah etmekden sevinmek
Gunah etmekden sevinmek

Kicik gunahi boyuk gunaha ceviren amillerden biride encam verilmis gunah ucun sevinmekden ibaretdir. Cunki Allah ve Qiyamet gunune inanmagin neticesi encam verilmis kicik gunahdan bele narahat olmaqdir. Nece ki Hezret Peygember (s) buyurur:"Her kesin yaxsi isi onu yaxsi sevindirib,pis isi onu narahat ederse o sexs mo'mindir"
(Vesailu-sie,11/247)
   Allah-tealaboyuk oldugu kimi onun gosterisi ile muxalifetcilik de boyuk sayilir.Hezret Emirel-mo'munin Eli (e) buyurur; "Gunah vaxti o gunaha nezerinde kicik olan halda baxmayin, eksine muxalifetcilik etdiyin Allahin boyukluyune bax,"(Vesailu-sie.11/247)
Gunah ucun pesiman olmaq, o gunahi aradan aparib onun sahibini temizlediyi kimi, guna ucun sevinmek de
onu boyudub sabit saxlayir.Heqiqetde gunaha gore sevinmek gunahi boyuk saymamaq ve Allah mekrinden ozunu asayisde bilmek demekdir. Hezret Peygember (s) buyurur; "Gulen halda gunahkarliq eden sexs, aglayan halda  (cehennem) onuda daxil olacaqdir."(vasailu-sie,11/240)
Hemcinin buyurur: "Gunah etmekde dord sey, o  gunahin azunden daha pisdir: (1)-Gunahi kicik saymaq. (2)-Gunaha fexr etmek. (3)-Gunahdan sevinmek (4)- Gunaha israr etmek."(El-kafi,2/438)
(Boyuk gunahlar.seh 191)
 
 
Category: Diger me'lumatlar | Baxış: 1488 | Added by: el-kafirel_kufri | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Yalnız qeydiyyatdan keçmiş şəxslər şərh əlavə edə bilər.
[ Qeydiyyat | Giriş ]