Cümə günü, 2024-04-26, 5:40 PM
Allahın Peyğəmbəri (s): «Zirəklərin ən zirəyi günahlardan çəkinmək, axmaqların ən axmağı isə günah işlər görməkdir»
Əsas səhifə » 2009 » May » 4 » " Allaha qarsi hiylegerlik etmek"
1:44 PM
" Allaha qarsi hiylegerlik etmek"
" Allaha qarsi hiylegerlik etmek"

 

" Allaha qarsi hiylegerlerin daha pis merhelesi, munafiqlerin (ye'ni oz kufrunu gizledib, islam ve imanin uze cixarmalarin) hiylegerliyinden ibaretdir.
Nece ki< Beqere suresinde buyrulur; Onlar Allah ve iman ehline qarsi hiylegerlik edirler. Amma onlar ozlerinden basqa hec kese hiylegerlik etmir ve bunu anlamirlar"
Bildiyiniz kimi hiylegerlik bu isden xebersiz olanlar haqqinda heyata kecir. Ele buna gorede goresen Allaha qarsi hiylegerlik ne demekdir? ( ye'ni Allah onlarin hiylegerliyinden xebersizdirmi?)
    Bu sualin cavabinda qeyd etmek lazimdir ki, onlarin Peygember ve Imama qarsi hiylegerliyi, Allaha qarsi hiylegerlik sayilir. Yaxud da munafiqler oz kufurlerini gizledib (yalanci) imanlarini askar etmekle Allah-tealaya qarsi hiylegerlik ve firildaqciliq etmek isteyirler; Bele ki,
onlarin bu hiylegerliyi Peygember ve momunlere deyil, mehz onlarin ozlerine ziyan vurmus olacaqdir. (Onlar ozlerini her nov xeyir ve sedaqetden mehrum etdikleri ucun, dunya heyatina rusvayciliq, axiretde ise ilahi ezablara giriftar olacaqlar. Allaha qarsi hiylegerlik novlerinden biri de
"shirk" movzusunun sonunda qeyd etdiyimiz kimi ibadet de riyakarliqdan ibaretdir.(Boyuk gunahlar 1-ci cild shik movzusuna baxa bilersiz))
(Boyuk gunahlar, 3-cu cild. seh/230)

Category: Diger me'lumatlar | Baxış: 1337 | Added by: el-kafirel_kufri | Rating: 3.5/2
Total comments: 0
Yalnız qeydiyyatdan keçmiş şəxslər şərh əlavə edə bilər.
[ Qeydiyyat | Giriş ]