Şənbə günü, 2024-04-20, 5:10 PM
Allahın Peyğəmbəri (s): «Zirəklərin ən zirəyi günahlardan çəkinmək, axmaqların ən axmağı isə günah işlər görməkdir»
Əsas səhifə » 2009 » May » 4 » Coreyi eziz tutmaq.
8:52 AM
Coreyi eziz tutmaq.
 Coreyi eziz tutmaq.


  Revayet de buyrulub;Coreyi eziz tutun, ona gore ki, bu isde ersden reye qeder melekler de calisiblar.
Hemcinin yer ehli coreye gore  zehmet cekibler, bununlada corek ele gelmisdir. Ona gorede hazir olan yemeyi yeyib sukr edin ve basqa bir seyin intizarinda olmayin.Revayetde deyilir ki, eger corek olmasa namaz qilib oruc tuta bilmerik.
Bir sozle Allah tealanin vacibatlarina emel ede bilmerik. Buyurmuslar ki, coreyin her bir boyuk tikesini kicik hisselere bolun,cunki her tikenin bereketi vardir.Coreyi yirtici heyvanlar kimi iylemek duzgun deyil.Hemcinin elini coreye surtme, onu bicaqla yoxelinle kesmeyin meslehetdir.Arpa coreyinin bugda coreyine nisbeten deyeri eyni ile biz ehli-beytin
basdalarindan ustunluyumuz kimidir.

Sol elinle yeyib-icme, yalniz uzrun olarsa eybi yoxdur. Iki barmaqla yemek yeme ki, bu guc yemek tekebbrlulerin ve seytanin yemeyidir. Hemise oz qarsindan olan terefden yemelisen, basqasinin qarsisindan hec ne goyurme. Hemcinin yemeyin qoragindan yemeye basla, yuxarisindan yox,cunki bereket yuxarida olur.
Tikeni kicik et ve yaxsi ceyne, birde yeyerken basqalarinin uzune az baxmagin yaxsidir. Et yeyende sumuyu cox temizleme,cunki cinlerinde orada payi var,yoxsa evde ele bir sey itirersen ki, o sumukden ustundur.
Mo'mun qardasinin yaninda edeble yemeyin meslehetdir ve onun beyenmediyi seyden uzaqlas.Mes; O, yeyerken ona baxmaq yemeye ufurmek, ondan evvel sufreden el goturmek kimi.
Sufrenin basinda cox oturmaq yaxsidir, cunki o anlar ne qeder uzun cekse de omurden heab olunmaz.

 

Category: Exlaq | Baxış: 1282 | Added by: el-kafirel_kufri | Rating: 4.3/6
Total comments: 0
Yalnız qeydiyyatdan keçmiş şəxslər şərh əlavə edə bilər.
[ Qeydiyyat | Giriş ]