Main » Files » Dəstəmaz-Namaz » 11 ayın sultanı |
İftarı belə aç!
2013-07-07, 5:40 AM | |
Oruc
tutan şəxsin şəkəri aşağı düşür. İftar zamanı tərkibində şəkər tozu
olan yeyintilər, təkcə onu bərpa etmək üçün lazımdır. Amma diqqət etmək
lazımdır ki, şəkərli yeyintilərdən çoxlu istifadə olunmasın. Bəlkə də
inanmayasınız, şəkərin aşağı düşməsinin səbəblərindən biri də iftar
zamanı şəkərdən çox istifadə etməkdir. İftar
zamanı şəkər özünün ən aşağı dərəcəsinə çatır, yeməkdən sorna isə
yuxarı qalxır. Bədən, şəkərin yüksəlişinə qarşı müqavimət etmək üçün,
insulin hormoni ifraz edir. Bu hormon , yeməkdən sonra 30 dəqiqə ilə 1
saat arasında şəkəri əvvəlki normla hala salır.Tərkibində şirniyyat olan
yeyintilərdən çox istifadə etdiyimiz üçün orqanizmdə insulin də çox
ifraz olunur. O səbəbdən şəkər də normadan aşağı düşür. Yaxşıdır ki,
şam, iftardan bir-neçə saat sonra yeyilsin. Qidalanma üzrə mütəxəssislər
tövsiyə edirlər ki, iftar açılan kimi yemək yeyilməsin. Əks təqdirdə
həzm sistemi zorla və çətinliklə onun öhdəsindən gəlir. | |
Views: 704 | Downloads: 0 | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0 | |