Şənbə günü, 2024-05-18, 9:15 PM
Allahın Peyğəmbəri (s): «Zirəklərin ən zirəyi günahlardan çəkinmək, axmaqların ən axmağı isə günah işlər görməkdir»
Əsas səhifə » 2010 » Aprel » 2 » Yuxular
3:07 PM
Yuxular

Yuxular
 
         Qorxulu yuxular tez-tezmi gorursunuz? Yeqin ki, oyanan kimi suya danishirsiz.. Bezen de etrafdakilar sizi qorxudur ki, yuxunu hec kime danishma, yoxsa pis olar! Bilmek isteyirsinizmi pis yuxunun gercekleshmesinin qarshisini nece almaq olar? Onda diqqetinizi bize yoneldin... 

         Quranda oxuyururq:" Allah (eceli catan kimselerin) canlarini onlar olduyu zaman, olmeyenlerin (hele eceli catmayanlarin) canlarini ise yuxuda alar (cunki yuxuda olum kimi bir sheydir, yuxu zamani ruh bedeni terk eder). ... (Olumune hokm olunmamish) kimselerin canlarini ise mueyyen bir muddetedek (ecelleri gelib catancaya qeder yuxudan oyandiqda bedenlerine) qaytarar..." ("Zumer" suresi, aye 42); "Yuxunuzu da istirahet etdik" ("Nebe" suresi, aye 9).

            Revayetlere gore subh namazindan evvel gorunen yuxular cin olur. Zohr namazindan teqriben, 1 saat evvel yatmagin hem saglamliga boyuk xeyri var, hem de ki, bu vaxt gorulen yuxular esasen cin olur.Elbette ki, bu mesele de bir nece shert var. Meselen, destemaz alib yatmaq lazimdir. Muhemmed Peygember (s.e.s) deyib ki, kim destemaz alib yatsa ve yuxuda olse, o, Allah yaninda shehid sayilir. Hemcinin deyib ki, yuxunu bedbin insanlara danishmaq yaxshi deyil. Yeni yuxunu pis yozanlara. Yuxunu xoshbin insanlara, xeyre yozanlara danishmaq cox yaxshidir. Yuxunun heyatda gercekleshmesi onun yozumundan cox asilidir. Belelikle, yuxunu bedbin insanlara danishmayin! Cunki yuxunuzu pis terefe yozsa, bu sizin ucun yaxshi neticelenmeyede biler. Yuxu 3 curdur. Bezen Allah terefinden mujdelenir, bezen sheytan terefinden qem-qusse vasitesi, bezen insanin oz fikrinde kecirdiyi sheylerdir. Yatmamishdan evvel "Ixlas" suresini oxusaniz, boyuk savab qazanmish olarsiniz.
           Bir nefer Peygembere (s.e.s) yuxunu danishir. Peygember de "Inseallah, xeyirli olar!",-deyir. Bir nece gun kecir, hemin kishi Peygemberimizin (s.e.s) yanina gelib deyir:" Gorduyum yuxu cin oldu, ancaq xeyrilikle neticelenmedi. Axi siz dediniz ki, xeyrilikle neticelener?".
Peygember (s.e.s) deyir:" Cunki sen menden evvel yuxunu bedbin insana danishmisan".
         Mehshur Bedr savashinda Peygember (s.e.s) terefinde 313, dushmen terefde ise minlerle doyushcunun olmasi Peygemberin (s.e.s) sehabelerinde qorxu yaradir.Savashdan evvel sehabeler yungul murguye getdiler. Yuxuda Allah onlarin qelbine rahatliq verir ki, arxayin olun, qalib geleceksiniz. Sehabeler oyananda artiq onlarin qorxusu getmishdi. Ve neticede onlar qalib geldiler.
         Peygemberimizin (s.e.s) yuxuyla bagli deyerli ve cox tesirli bir tovsiyesi var. Eger insan pis yuxu gorerse, oyanan kimi sedeqe vermelidir. Sedeqe verildikde, pis yuxununda sonu yaxshi olar.
 
Category: Bezi meslehetler | Baxış: 2457 | Added by: el-kafirel_kufri | Rating: 1.0/1
Total comments: 3
0  
3 azerseyidzade   (2015-09-22 3:25 PM) [Daxil et]
SALAM ƏNFAL BACI. SIZDAN XAHIWIM VAR. MAN YUXUYA COX INANIRAM. CUNKI MASH YUXUDA GORDUYUM WAXS MANI DINA NAMAZA GAYTARIB 10 IL AVVAL.BU WAXS UZU ORTULU PARILTILI AG GEYIMLI HUNDUR BIR INSAN IDI. MANA NAMAZ GILIB GURAN OXUMAGI AMR ETDI. DUZ 3 GECA BU YUXUNU GORDUM. BU SADALADIGIM WAXS KIM  OLA BILAR SIZCA? YANI 14 MASUM ICINDA KIM BU SADALADIGLARIMA UYGUN GALIR? UMUMIYYATLA MANIM KIMI ADI BIR INSANIN YUXUSUNA MASUMLARDAN KIMSA GIRARMI? COX XAHIW EDIRIM MUMKUNSA MANA YAZASIZ. AVVALCADAN TAWAKKUR EDIRAM. ALLAH SIZDAN RAZI OLSUN

0  
2 Ənfal   (2010-08-12 2:14 AM) [Daxil et]
ilaha Allah sizden de razi olsun. Sizin sualiniza cavab http://gunahkar-bende.ucoz.org/news/sual_cavab/2010-08-12-1654

bu linkdedir.


0  
1 ilaha   (2010-08-11 10:43 PM) [Daxil et]
Allah razi olsun...

bir soz sorusum, namaz qilmayan insanin yuxuda namaz qilmasini nece yozmaq olar?


Yalnız qeydiyyatdan keçmiş şəxslər şərh əlavə edə bilər.
[ Qeydiyyat | Giriş ]