Cümə axşamı, 2024-05-02, 1:34 AM
Allahın Peyğəmbəri (s): «Zirəklərin ən zirəyi günahlardan çəkinmək, axmaqların ən axmağı isə günah işlər görməkdir»
Əsas səhifə » 2009 » May » 6 » Mushk deyilen etrin fezileti.
10:29 AM
Mushk deyilen etrin fezileti.
 
 
 
 
 
 
Mushk deyilen etrin fezileti.


Revayetde vardir ki,Imam Zeynelabidin (e) -in bir suse qabda mushku var idi.O Hezret ou canamazina qoyar ve her namaz vaxti ozune vurardi.Peygember (s.e.v.v.) ozune o qeder mushk vurardi ki, mushkun rengi onun mubarek alninin ortasindan zahir olardi.
Neql edirler ki Imam Rza (e) evinden bir kicik qabi cole cixartdilar.Onun icinde xanalar var idi ki, her xana da bir etir qoyulmushdu.
Bir xana da ise mushk qoyulmusdu.
  Hemcinin buyurublar ki, mushku yemeyin icine de tokmek olar.
   Hedislerde te'rif edilmis xosh etirli madde var ki, ona xeluq deyilir ve o bir nece sheyden emele gelir ki,onun bir hissesi zeferandir. Lakin onu cox istifade etmek olmaz.
   Revayetde vardir ki, bir gece Imam Zeynelabidin (e) evden gezmeye cixan zaman ozunun xezden olan ebasina,bir de mubarek saqqalina qiymetli etir olan qaliye vurmusdu.
Hezretden  o gece niye bu sekilde gezmeye cixdigini sorusdular. Hezret buyurdu:-Haqq taalaya ibadet ve onun cennet hurilerinden elcilik etmek isteyirem.
   Ibadet ucun bezenmek ve xosh etirli olmaq da Peygember (s.e.v.v.) sunnetidir. Neql edirler ki, Imam Rza (e) ucun bir qab mushk hazirladilar.Onun deyeri yeddi yuz dirhem olmushdu.Ele bu sebebe gore xelife Me'munun veziri Fezl ibni Sehl Imama Cavabinda buyurdu;-Meger bilmirsen ki, Yusif (e) Allahin peygemberi oldugu  halda
qizil sapla toxunulmush paltar geyiner ve qizildan olan kursulere oturardi? Lakin bununla bele onun meqamindan cuz'i bir sheyde olsa azlmazdi.
   Ona gore de Hezret Rza (e) gozteris verdi ki o qiymetli qaliye adli etirden dord min dirhemlik hazirlasinlar.
(Hilyetul-Mutteqin. seh63)

 

Category: Exlaq | Baxış: 1786 | Added by: el-kafirel_kufri | Rating: 5.0/2
Total comments: 0
Yalnız qeydiyyatdan keçmiş şəxslər şərh əlavə edə bilər.
[ Qeydiyyat | Giriş ]